Breath of Fire (1993)

Super NES / Game Boy Advance / Nintendo Wii U / Nintendo 3DS / Nintendo Switch / Evercade EXP

Ontwikkeld door Capcom
Uitgegeven door Square, Capcom, Ubisoft en Nintendo

In een Droom wordt Ryu door een draak benaderd. Deze waarschuwt hem voor wat er komen gaat. Zijn dorp, dat van de lichte drakenfamilie wordt aangevallen door emperor Zorg, leider van de donkere drakenfamilie. Sara offert zichzelf op door de dorpbewoners in steen te veranderen. Slechts Ryu ontspringt de dans en het is zijn taak om voor eens en altijd af te rekenen met de donkere draken.

avatar van Onderhond
Ook het eerste deel in de reeks was enorm solide. Mooie grote wereld, leuke personages en genoeg geheimen om je een goeie tijd zoet mee te houden. Goed afgestelde moeilijkheidsgraad en leuk verhaal. Het begin van iets moois.

avatar van Tha)Sven
Ik leerde Breath Of Fire kennen via Golden Sun. Dat vond ik een geweldige game en deze serie werd me aangeraden. Ik ben begonnen bij deel 2 en daarna 3,4 en toen pas 1. De serie is inderdaad erg solide maar ik vind deze game de minste.

avatar van Donkerwoud
Het is schandalig dat de GBA-versie een een-op-een versie was van de SNES, met weinig tot geen toevoegingen. Maar het zegt wel hoe tijdloos deze game is gebleven. Het blijft gewoon pure fun voor de liefhebber van het turnbased-genre.

avatar van creepy_one
Deze heb ik nog