Rune (2000)

Alternatieve titel: Rune: Viking Warlord

PC / Macintosh / PlayStation 2
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Human Head
Uitgegeven door Gathering

Ragnar wordt lid van de Odinsblade: een orde van krijgers die de taak heeft de runestenen te beschermen. Deze zorgen ervoor dat de kwade god Loki gevangen blijft en dat Ragnarok, het einde van de wereld, niet plaatsvind. Als Conrack met zijn groep bandieten bijna alle runestenen vernietigd heeft is het aan jou de taak om hem te stoppen.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Fuck diepgang. Alleen voor de pure actiegamer. Het betere eindeloze hack n slash werk vind je in Rune. Ik vond het heerlijk, flink strafen en ontwijken en maar proberen je tegenstanders een kopje kleiner te maken met een fraai arsenaal aan bijlen, hamers en zwaarden. Vooral tegen het eind van het spel kreeg je geweldige wapens. Lekker belachelijk groot, sommigen wel twee keer zo groot als je personage.

Lekker bloederig ook en erg mooie graphics. Ik denk dat Rune het mooiste spel gemaakt met de Unreal engine is. Fraaie omgevingen en tegenstanders. Ook online was het geweldig, want compleet uniek.

avatar van kaholiic
Lijkt me een vette game, Heb hem net gekregen.

avatar van kaholiic
Ja wat moet ik ervan zeggen, ben een paar uurtjes bezig en heb pas 5 verschillende monsters gehad... Maar verder vind ik het een erg goed spel met prachtige graphics voor in die tijd.

avatar van The_CrY
Rune heb ik nog vrij recent pas ontdekt en dat voor een oude game. Hack 'n slash in de Unreal Engine, ik hield mijn hart vast, maar het werkt eigenlijk verrassend goed. Met de pracht die de eerste Unreal Engine kan brengen kom je op verschillende locaties, zoals Vikingdorpjes, de onderwereld, de Dwergenstad, en nog meer. Het spel moet wel enorm op gang komen, want de eerste levels zijn gewoon niet leuk, maar als je daar eenmaal voorbij bent merk je dat je sterker en sterker wordt en dan gaat het spel los.

Toch niet de mooiste van de UE1, vind ik. Deus Ex spant voor mij nog steeds de kroon, maar qua landschappen is het zeker erg fijn om aan te zien.

avatar van aSMoDeuS
Weken gespeeld in m'n zomervakantie.

M'n dagen zagen er als volgt uit:
- slapen tot ca. 12:00 uur
- rondhangen met vrienden tot etenstijd
- na het eten vakkenvullen
- 's avonds bier drinken
- 's nachts Rune spelen!