NBA 2K9 (2008)

PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / Xbox 360
Sports

Ontwikkeld door 2K
Uitgegeven door Take-Two

NBA 2K9 is een basketbalspel dat alle officiële licenties bevat. In deze game is het de bedoeling om je favoriete NBA team naar de top te werken. Dit kun je doen door het trainen van spelers en het aankopen en verkopen van nieuwe spelers. Probeer gedurende een heel seizoen zo goed mogelijk te presteren met je team en ga voor het kampioenschap.

avatar van Naomi Watts
Gister plofte hij op de mat en heb een NBA 2k game nog nooit op zo'n vroeg tijdstip gehad. Pre-season is pas net begonnen.

Ze zijn gewoon weer doorgegaan met de succesvolle 2k8 alleen hebben ze die grote minpunten volledig weggewerkt. De 'grote jongens' missen nu niet meer die simpele lay-ups, de backboarders zijn ook bijna voorgoed verdwenen en de all stars zijn nu echt zoals ze horen te zijn; dodelijk. Als je moet aantreden tegen de Celtics, Lakers en Cavaliers heb je je handen vol aan KG, Kobe en King James.

Ook zet 2k9 weer een grote stap naar de realiteit. Het levendige publiek, de sfeer, het kabaal en de expressies on the court het is bijna allemaal niet meer te onderscheiden van de real thing. Ook wel fijn dat je rendement van je jump shots nu ook een stuk realistischer. Ook de A.I. is tergend goed en de tegenstander past zich snel aan op jouw plays.

Ook de twee commentator die langs de sideline staat en na elk quarter de hoogtepunten laten zien is ook een welkome add-on. Ook de top 3 plays zijn weer terug en dat je na afloop per speler zijn field goals kan bekijken is de slagroom op de taart.

De menuutjes zijn wat onoverzichtelijk en de meerwaarde van die navigatiefunctie heb ik nooit gesnapt.

Betere NBA actie heb ik nog nooit gezien. Heerlijke dunks, geweldige alley-oops, de strijd on the court. Dit is sensational basketball zoals het hoort te zijn!

Wat een lekkere jaargang dit, de beste voetbalgame ooit en daar komt deze bij in het basketbalgenre.

avatar van mnrk
Ik heb net de demo gedownload voor de PS3...hij ziet er al beter uit dan NBA LIVE 09. Grafisch, sfeer en game-play zijn al beter.

Ik heb m'n keuze wel gemaakt...

avatar van hitman47
Nog altijd heel leuk basketen met deze game maar er is zo weinig verandert tegenover 2k8 vind ik,en tijdens en voor en tijdens de rust zie je toch ook geen clipjes niet meer..

joeri592
hoge score!

Woow!! Lebron James is superzalig in dit spel en de fade-aways van kobe zijn precies zoals in het echt.

avatar van kArIzMa_TuRk
Veel en veel beter dan NBA 07. Schop daarom NBA 07 uit mijn top tien, zodat deze 2K mooie plaats krijgt. Wat een geweldig, schitterende basketbalgame is dit. Ik heb 2K8 niet gespeeld, dus kan ik geen vergelijkingen maken. Wel heb ik 2K7 gespeeld, en als ik de game daarmee vergelijk, zijn de verschillen ongelooflijk. Wat is de game vooruit gegaan zeg met zowel de gameplay, als graphics en sfeer. De basketballers lijken net levensecht. Elke keer als je het speelt, lijkt het net alsof, en heb je het gevoel alsof je naar een echte basketbalwedstrijd zit te kijken, waar alleen jij weet hoe en wat er gaat gebeuren. Geniaal.

Het opzetten van je tactieken is geweldig en ook gunstig. Wel had ik door dat de AI best snel leert hoe jij aanvalt, maar ik heb zoals in het echt ook in het spel best wat ideeën om aan te vallen. Ik blijf nog lang zoet met dit spel, ben overigens ook benieuwd naar 2K10.

JVT
wat een nice spel zeg! dacht eerst dat zon nba spel niets voor mij zou zijn maar wat heb k me vergist. gister 2ehands gekocht bij game mania voor nog geen 20euro.
Vooral het sfeertje in dit spel is geweldig. de gameplay zelf heb ik nog niet 100% onder de knie maar het gaat steeds beter.