Deadly Premonition (2010)

Alternatieve titels: Red Seeds Profile | Deadly Premonition: The Director's Cut | Deadly Premonition: Origins

Xbox 360 / PlayStation 3 / PC / Nintendo Switch

Ontwikkeld door Access
Uitgegeven door Ignition, Marvelous, Rising Star, Nippon Ichi, Numskull en Toybox

Er vindt een mysterieuze reeks moorden plaats in Greenvale, een klein stadje in Noord-Amerika te midden van prachtige natuur. FBI-agent York gaat met zijn "vriend" Zach op pad om de zaak te onderzoeken. Breng tijd door met de dorpsbewoners, dompel jezelf onder in de natuur en de waarheid zal stukje bij beetje aan het licht komen. Wanneer je eindelijk de waarheid achterhaalt, zal het lastig zijn om Greenvale te verlaten.

grat wat is je cijfer man? na 6 jaar het te hebben uitgespeeld....

Wat zeg je Zach? hij komt niet meer online, geen tekenen meer van leven op gamesmeter...
Gelukkig dat ik jouw nog heb Zach...

avatar van Eraser2
Gisteravond uitgespeeld. Wat een game! Echt een unieke ervaring rijker. Francis York Morgan is zo’n fantastisch personage, iedere cutscene is genieten. Het verhaal is bizar en zit vol humor en absurde twists.
De gameplay is bij momenten hilarisch slecht en stoorde me eigenlijk geen moment, een rare gewaarwording.
Het enige dat ik wel erg jammer en vervelend vind is dat de game het je zo ontzettend moeilijk maakt om 1 van de vele sidequests te doen dat die allemaal maar heb gelaten voor wat ze zijn. Hierdoor mis ik denk ik wel een heleboel uitdieping van de karakters en nog meer humoristische cutscenes. Wellicht me later nog eens mee bezig houden.

Voor nu was dit het Zach!

avatar van FlorisV
Ik zal dit spel nooit spelen maar vind het af en toe hilarisch om er lollig becommentarieerde filmpjes over te bekijken vanwege hoe bizar het is. De Twin Peaks ripoff elementen zijn me na het bekijken van die serie nog duidelijker ook. Ik snap wel waarom zo'n spel een cult hit geworden is. Het is kennelijk slecht maar dan zo uniek slecht dat het een bijzondere ervaring is. En met waarschijnlijk zo'n belachelijk laag budget gemaakt dat je alleen al de poging als episch mag beschouwen.

Slecht zou ik het niet noemen wel schraal.

Met wat goede wil is het prima speelbaar en bij vlagen ook nog best lollig.