Blinx: The Time Sweeper (2002)

Xbox
Platform / Action

Ontwikkeld door Artoon
Uitgegeven door Microsoft

Blinx is een werknemer in de Time Factory. Het bedrijf maakt en reguleert alle tijd die wij als gewoon ervaren. Maar er zijn ook slechteriken die de tijd willen stelen. Die breken de werelden binnen waar de Time Factory tijd aan verstrekt en breken die tijd. Die valt uiteen in kristallen. Als het te lang duurt voordat de kristallen waar samen komen gaan sommige kristallen samensmelten en vormen ze monsters. Op een kwade dag breken de slechteriken een wereld zo erg op, dat de Time Factory die wereld moet afsluiten van de rest van de werelden. De tijd daar zo instabiel is geworden, dat het gevaarlijk wordt. Blinx ziet nog juist hoe de slechteriken ook nog eens een prinses ontvoeren en besluit plotsklaps om die wereld ternauwernood te redden. Hij springt in een “time warp” en aan hem de taak om die wereld te ontdoen van de kristallen, monsters en slechteriken.

avatar van Tha)Sven
Erg verslavende platformer. De tijdelementen zijn erg leuk en zorgen voor redelijk wat diepgang in de levels. De bossgevechten zijn ook heel divers, net als de landschappen. Dan heb je ook nog de talloze verzamelobjecten die ervoor zorgen dat je dit spel een flinke tijd kan spelen. Helaas verpest de camera het soms en dat kan erg frustrerend zijn.
Zat erg te twijfelen tussen 3,5 en 4 maar voorlopig het voordeel van de twijfel.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Als er een game is die goed kan profiteren van een remake is Blinx het. Erg leuke designs met een origineel platform thema. Xbox lijkt sowieso weinig te bieden te hebben buiten Halo, Gears Of War of omgekochte IP's. Dit zou een leuke manier zijn nieuw publiek te trekken. Vandaag de dag speelt Blinx echter veel te traag en te clunky. Pas de controls aan en je zou zomaar een topper kunnen hebben.

Blinx moest destijds de Super Mario en Jak and Dexter van de Xbox worden. Niet echt gelukt.