Heretic II (1998)

Alternatieve titel: Heretic 2

PC / Commodore Amiga / Macintosh

Ontwikkeld door Raven
Uitgegeven door Activision, Titan en MacPlay

Nadat Corvus D'Sparil heeft verslagen keert hij terug naar zijn thuisland Parthoris. Als hij daar is aangekomen ziet hij dat een mysterieuze ziekte het land in zijn greep heeft. Wie erdoor besmet raakt wordt gek en begint te moorden. Corvus gaat op zoek naar de oorzaak van de ziekte om zo zijn volk te redden.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Een third person shooter/action/adventure van Raven. Tot dit spel kende ik ze alleen van first person shooters maar dit is ook erg geslaagd. De Quake II engine wordt goed gebruikt en werkt zelfs goed als this person game. De besturing kon iets beter maar irriteert gelukkig meestal niet. De nadruk ligt hier ook op het actie gedeelte en wat minder op platform gespring.

Verder ziet het er leuk uit, heeft het een goed verhaal en zijn de wapens en spells erg tof.