Gremlins 2: The New Batch (1990)

Nintendo Entertainment System
Puzzle / Shooter

Ontwikkeld door Sunsoft
Uitgegeven door Sunsoft

Het hoofddoel van Gizmo in deze game is om het Gremlin Control Centre te bereiken. Hiermee kan hij ze namelijk verslaan. Natuurlijk gaat dat niet zo gemakkelijk als het lijkt, want tal van spinnen, elektrische draden, valkuilen en eindbazen kruizen je pad.

Ik vond dit een heel gaaf actie-spel. Enorm spannend, lekker pittig en leuk dat je steeds betere wapens krijgt. Ik heb hem destijds in een week uitgespeeld, dus wel iets te kort maar erg intens.

avatar van Bahamut Zero
Dit was mijn eerste videospel ooit en vondt hem echt leuk. Later nog wel eens gespeeld via een emulator maar op de good old NES blijft hij toch leuker. 4,5* omdat hij goed in mekaar zit. Leuke levels, niet makkelijk maar ook niet (al) te moeilijk. Geweldige (eind)vijanden en alles perfect afgestemd op de gelijknamige film.

/Bahamut Zero

avatar van Tha)Sven
Cool, Gremlins zijn echt grappig. Eens kijken of ik hier ergens een ROM van kan vinden

avatar van neddie
Leuk spel inderdaad, met ook erg catchy muziek als ik het me goed herinner.

avatar van Mega Man
Een ondergewaardeerd klassiekertje naar mijn mening.

avatar van Evil Eye
Een overgewaardeerde miskleun naar mijn mening

maar de soundtrack is wel goed!

avatar van glimlicht
Naar mijn idee te snel in elkaar geknutselt om de film ermee te promoten. Maar per ongeluk hebben ze er toch nog iets leuks van gemaakt!

Speelt lekker weg, prima muziek, grappige personages...
Iets aan de korte kant, paar schoonheidsfoutjes, lage moeilijkheidsgraad...

Aardig spelletje, de hoeveelheid stof op het doosje zal op den lange duur bepalen of het meer is dan dat.

*3,0