Wipeout 2097 (1996)

Alternatieve titel: Wipeout XL

PlayStation / PC / Sega Saturn / Commodore Amiga / Macintosh
Racing / Action
single player / multi player (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Psygnosis
Uitgegeven door Psygnosis

De tweede game in de WipEout serie met nieuwe tracks, nieuwe voertuigen en nieuwe wapens. Met een makkelijkere leercurve, terwijl de moeilijkheidsgraad hoog blijft voor de ervaren gamers. De soundtrack wordt o.a. verzorgd door The Prodigy, The Chemical Brothers en Underworld.

Eén van de beste racegames aller tijden. Deze speelde ik zonder de eerste WipEout gespeeld te hebben en was dus compleet vernieuwend voor mij. De manier waarop je de voertuigen, die geen last hadden van zwaartekracht, kon besturen voelde perfect aan. Het spel speelde heerlijk en zag er verbluffend uit. Het feit dat ik steeds weer iets beter werd, zorgde ervoor dat ik dit spel bleef spelen om steeds weer een medaille hoger uit te komen en steeds snellere klassen te unlocken, waarmee de uitdaging om verder te gaan aanhield tot ik goud had gehaald in de snelste klasse. Super verslavend.

Legan
Een heerlijke game met prachtige graphics, goede gameplay en prima muziek. Maar de moeilijkheidsgraad was soms wel erg hoog dat het bij tijd en wijlen gewoon frustrerend werd. Maar de volhouder wint! Bevindt zich nog steeds in mijn kleine collectie.

avatar van Slainte_Mhath
Iets te weinig tracks. Dat houdt dit spel van de 5 af. Maar qua graphics en sensatie z'n tijd ver vooruit destijds.