Eragon (2006)

PC / PlayStation 2 / Xbox / Xbox 360

Ontwikkeld door Stormfront
Uitgegeven door Sierra en Vivendi

Het saaie leven van Eragon slaat om als hij een draak ontmoet en hierbij wordt gekozen als haar Dragon Rider. Hij wordt in een wereld vol magie en fantasie getrokken en komt erachter dat alleen hij de kracht heeft om een koninkrijk te redden, of te vernietigen. Eragon is een hack-and-slash-game waarin je het tegen vele vijanden op zult nemen. Hiermee ben je niet alleen afhankelijk van aanvalscombinaties met je zwaard, maar kun je ook magische aanvallen uitvoeren. Ook aanvallen kun je verdedigen en pareren. Behalve te voet zul je ook vliegend op de rug van je draak ten strijde kunnen trekken!

De film heb ik niet gezien, maar het spel heb ik wel al eens gespeeld. Ik vond het spel wel goed, maar het eerste minpunt dat ik had opgemerkt waren de graphics. Het geluid is best goed en ook de gameplay is best te pruimen. Kortom: kon mij hier eventjes mee amuseren, maar niet voor lang. Mijn cijfer: 2.5/5!

avatar van Zuzuu
De graphics van de film zijn geweldig. Ik heb zelf het spel niet gespeeld, want ik wist dat de game niet zo goed zou scoren als de film.

gamelord
Omdat ik van dit genre houd (ridderfanaat) is dit een goede en leuke aanvulling op mijn third-person adventure games. Dit soort spellen scoort bij mij hoog..( is mijn ding!!).
Ik zal het spel nog vaak spelen, ik dacht dat de graphics zouden tegenvallen maar ik was zeer verrast. Te gek spel.
Vooral de levels met saphira zijn te gek. 4,5* !!

avatar van JohnWilliams
Eragon,

Natuurlijk is het wel raar waneer een game eerder op de markt komt dan de film en de muziek van Doyle. Dat was namelijk het geval bij Eragon. Maar ik heb gewoon eerst de film gekeken en daarna pas de videogame gespeeld. Ik moet zeggen dat het spel me heel erg mee viel. Er zijn vele goeie momenten in het spel met de draak (Spahira) maar ondanks dat is niet alles helemaal duidelijk. De storyline word niet heel goed uitgelegd maar we moeten er wel rekening mee houden dat dit een videogame is.

Iedereen weet dat videogames vaak erge flops zijn.
Alleen The Lord of the Rings games kunnen bij de meeste mensen nog wel goed in de smaak vallen. Bij mij viel ook Eragon in de smaak, zowel als film, als muziek en de game...Dit alles is goed voor een gemiddelde van 4*.

avatar van ps3me
Best wel een leuk spelletje, maar echt in 1 dag uitgespeeld. Daarom maar een 3.0*** anders had het nog wel hoger kunnen zijn. Het spel heeft ook totaal geen replay waarde.
Dus alleen maar kopen als je hem goedkoop kan vinden en een snelle "hap" wilt hebben.