The Elder Scrolls IV: Shivering Isles (2007)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door Bethesda
Uitgegeven door Bethesda en 2K

In de Niben Bay verschijnt plots een poort naar de dimensie van de Daedric prince Sheogorath: de Shivering Isles. Sheogorath is op zoek naar een kampioen die zijn land kan redden van de ondergang.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Fantastische uitbreiding voor Oblivion. De main quest is erg leuk en goed uitgewerkt. Het verhaal daarvan vond ik ook vrij verrassend. Regelmatig ook erg grappig door Sheogorath maar vooral ook door Haskill, zijn dienaar die je op kan roepen als je hulp nodig hebt. Sheogorath is de Daedric Prince of Madness dus vrijwel iedereen in zijn dimensie is prettig, of erg gevaarlijk, gestoord. Ook dat levert veel grappige situaties en quests op.

De wereld van de Shivering Isles is ook prachtig. Oblivion was redelijk standaard fantasie maar daarvan is hier weinig meer te merken. Het land is verdeeld in twee delen: Mania en Dementia. In Mania ziet alles er prachtig kleurrijk uit en zijn de inwoners over het algemeen prettig gestoord en erg vrolijk. Dementia is echter erg donker en zijn de inwoners wat minder gezellig. Ook de nieuwe monsters zien er prachtig uit en zijn wat origineler dan de monsters van Oblibion.

Deze uitbreiding heeft verder zo veel te bieden dat als ik alles zou bespreken ik nogal wat woorden nodig heb. Als je Oblivion goed vond is dit echter een must.

Ik geef een 4,5*. Net geen 5* omdat er te veel FedEx quests zijn.

avatar van 7higer7
ik zat me gister toch te vervelen en zat maar een paar mensen op xboxlive afkteknallen met gears of war
ik keek even naar mn gamekast en daar zag ik de verstofte doos van oblivion ik hat hem al uitgespeelt maar ik had er zo erg zin in dat ik besloot the shimmering isles te kopen
hup oblivion in mn computer hij instaleert en ondertussen rij ik naa de freerecord shop om de uitbreiding te halen ik kwam trug hup the shimering isles er in
en rond een uur of 3 zat ik uren te spelen met de uitbreiding fantastische uitbreiding ik zat letterlijk aan het beeld gekluister met mn 2de red bull blikje in mn hand te kijken naar al die nieuwe speel omgevingen , wapens monsters quests geweldig spel mogen er nog veel uitbreidingen komen
4,5 *

Mooie aanvulling op het echte spel, cker waar voor je geld. Raar is het bijpassende woord voor deze uitbreiding, rae items, een raar land, rare gebeurtenissen, daarom is het ook echt een op zichzelf staande uitbreiding die toch wel perfect aansluit bij de andere 25 m2 kilometer aan spelwereld. Leuk voor nog eens 30 uurtjes gameplezier in een geweldige wereld. een 5.

vond deze sequel toch wat tegen vallen. Het spel oblivion is helemaal geweldig, maar het verhaal is toch tamelijk saai, en dat vond ik van dit vervolg ook.

niet al te nieuwe wereld. ben nu de opvolger van sheogorath. egt lache. een 4

avatar van oliver
Kun je deze spelen zonder oblivion?

oliver schreef:
Kun je deze spelen zonder oblivion?

nee je hebt het spel zelf nodig. op bol.com staat een Game of the year met oblivion en 2 uitbreidingen

Starmaster501 schreef:

En om hier iets aan toe te voegen: je hebt een harde schijf nodig, want het neemt ongeveer 2 gb in.

Akron777
Hoe krijg je dit ding aan de gang?

Ik ben meer dan 24 uur aan het wachten/resten en nog gebeurd niks. Het ding is geinstalleerd, heb alle mods uit mijn map gehaald. De enige Data file die ik heb is de Oblivion.esm en de DLCShiveringIsles.esp file en nog gebeurd er niks.

Weet iemand iets ervan af?

avatar van Starmaster501
Probeer eens opnieuw te installeren. Na 24 uur ingame wachten moet er een nieuwe quest verschijnen...

Akron777
Ja dat heb ik al geprobeerd. Als ik Oblivion zelf opnieuw moet installeren, ben ik dan mijn savegames kwijt? Dat zou nl. best jammer zijn. Volgens mij moet ie niet geinstalleerd zijn geworden om een of andere reden. Hij had bij mij ook niks van een autorun, handmatig moeten doorklikken naar de setup. In mijn datafolder staan 4 .bsa files en de .esp file die ik ook heb aangevinkt in de Data Folder. Na wat te prutsen met met resten, naar de locatie toe lopen en setstage Se01Door 10 in te vullen trek ik de conclusie dat ie niet is geinstalleerd. Vaag.

avatar van Starmaster501
Volgens mij heb jij teveel met die bestandjes gekloot. Sla die save games gewoon op. Verwijder de boel en installeer op nieuw. Anders weet ik het ook niet

Akron777
Hij gaat morgenvroeg gewoon linea recta terug naar waar hij vandaan kwam.

gamelord
Ben zeer benieuwd naar deze game....maandag eens kijken waar ze hem nog verkopen.

avatar van LimeLou
Zeker wel een van de beste uitbreidingspaketten die ik ooit heb gespeeld.

Ik vind deze uitbreiding lastig te beoordelen. Omgevingen enzo zien er allemaal schitterend uit. De exotische landschappen waarmee we in Morrowind zo verwend werden en die in Oblivion werden gemist zijn hier weer ruimschoots aanwezig. De main quest is een prima verhaal. Ik vond het alleen lastig om partij te kiezen. Beide partijen zijn niet goed of kwaad alleen erg strange. De sektes op de isles voegen niet veel toe aan het verhaal. Sheogorath is zo maf als een deur. Vrede brengen in dit rijk zoals achter op de dvdbox staat doe je naar mijn gevoel niet echt. Toch zijn alleen de beelden al mooi genoeg om dit spel eens gespeeld te moeten hebben.