Batman: Return of the Joker (1991)

Alternatieve titels: Dynamite Batman | Batman: Revenge of the Joker

Nintendo Entertainment System / Sega Mega Drive/Genesis
Action / Platform

Ontwikkeld door Sunsoft
Uitgegeven door SunSoft en Playtronic

The Joker heeft weten te ontsnappen uit de plek waar hij gevangen werd gehouden. Batman is de aangewezen persoon om hem weer achter slot en grendel te plaatsen, en de veiligheid van Gotham City te garanderen. Om The Joker te verslaan, heeft Batman verschillende wapens tot zijn beschikking, waaronder de nieuwe explosieve "punching power". Gedurende vier levels achtervolg je The Joker, waaronder in een grot en een trein.

avatar van ReMyTje86
De muziek vond ik wel wat hebben maar de gameplay ik zat me daar alleen maar aan te erge. Je moet perse geraakt worden door een unit de net in beeld te voorschijn komt.

avatar van PC.ENGINE.FAN
1,0
Hij is ook te krijgen voor de SNES waarop hij ook revenge of the joker heet. Ik moet zeggen, het is natuurlijk een ruk-spel. Maar wel een die ik geregeld uit de kast haal om eens te spellen. Zulke spellen bestaan gewoon; je haat ze, maar aan de andere kant hebben ze iets intrigerends en speel je voor de uitdaging. Op de SNES versie ziet Batman er meer uit als de jaren 60 classics batman en dat verklaart misschien waarom the caped crusader zulke rare boobytraps moet ontlopen. De SNES versie ziet er wel aardig uit, ondanks dat je op de SNES veel beter mocht verwachten. Het is verder ook een Sunsoft productie. Voor hun reputatie is dit nog wel een aardige game.

avatar van Double Deuce
Ik vraag me af wat hier nu zo "ruk" aan is en ik heb het hier over de NES versie.

Dit spel biedt graphics van het niveau SNES terwijl het maar een 8-bitter is. De controlls zijn goed in mijn ogen: directe bediening en geen omslachtige handelingen. Het geluid is goed en de levels bieden mooi achtergronden en variatie.
Met de mogelijkheden van passwords, heb je een goede kans om het spel rond te spelen.

Al met al een vermakelijk spel dat zeer goed oogt voor die tijd. Niet al te moeilijk en speelt lekker weg.

3,5 sterren

avatar van PC.ENGINE.FAN
1,0
Foutje, de SNES versie blijkt nooit in de winkel te hebben gelegen. Hij is alleen te downloaden. Toch heb ik het vroeger wel eens gespeeld op de copybox van een jeugdvriendje.

Stem verlaagd trouwens van 3* naar 1*. Die megadrive versie vind ik echt verschrikkelijk.

avatar van FunkStarr
Double Deuce schreef:

3,5 sterren

Niets aan toe te voegen. Toch vind ik zelf de eerste Batman leuker op de NES.